Welkom in de geheugenkliniek

IMGL0418

Mededeling Covid-19:

Zo lang als nodig, zal het Jessa Ziekenhuis coronapatiënten opvangen. Deze bijzondere omstandigheden houden ook in dat de dagelijkse werking voor de verschillende specialismen zal veranderen. Hierin volgen we steeds de laatste richtlijnen van de overheid. Maar van één ding kan je zeker zijn: onze missie blijft dezelfde. Elke patiënt verdient namelijk kwalitatieve en veilige zorg. Daarom passen we een uitgebreid beschermingsbeleid toe. Hoe dit werkt, lees je hier.

 

De geheugenkliniek van het Jessa Ziekenhuis werd in november 2002 opgericht. Ze heeft als doel diagnostiek, behandeling en advisering te bieden aan volwassenen met cognitieve stoornissen, gaande van lichte stoornissen tot gevorderde dementiesyndromen.

 

De oorzaken van de klachten zijn zeer divers. Het kan gaan om normale ouderdomsverschijnselen, tekenen van een beginnende dementie, lichamelijke aandoeningen, depressie of andere psychiatrische aandoeningen.

 

Een snelle onderkenning van de klachten biedt de mogelijkheid van vroegdiagnostiek. De differentiaaldiagnostiek tussen een normaal verouderingsproces, een mild cognitief probleem, een beginnend dementiesyndroom, posttraumatische cognitieve klachten en emotionele stoornissen is daarbij uiterst noodzakelijk voor een verdere optimale behandeling en begeleiding van de patiënt en zijn omgeving.