Welkom op de intensive cardiac care unit.

overzicht ICCU Welkom op de Intensive Cardiac Care Unit. Onze afdeling wordt ook wel afgekort tot ICCU, of hartbewaking genoemd. ICCU is een intensieve zorgafdeling. De afdeling bevindt zich op de tweede verdieping op campus Virga Jesse, net achter de afdeling hartkatheterisatie.

 

Je vindt de afdeling door de bruine pijl te volgen.

 

De afdeling ICCU telt tien intensieve zorgbedden en twee bedden voor acute hartzorg (AHZ).

 

Het ICCU team bestaat uit de cardioloog-intensivisten, de hoofdverpleegkundige, verpleegkundigen met een bijzondere beroepstitel in de intensieve- en spoedgevallenzorg, een zorgkundige en onderhoudspersoneel. De ICCU is een deel van het multidisciplinair team.

 

Mededeling Covid-19:

Zo lang als nodig, zal het Jessa Ziekenhuis coronapatiënten opvangen. Deze bijzondere omstandigheden houden ook in dat de dagelijkse werking voor de verschillende specialismen zal veranderen. Hierin volgen we steeds de laatste richtlijnen van de overheid. Maar van één ding kan je zeker zijn: onze missie blijft dezelfde. Elke patiënt verdient namelijk kwalitatieve en veilige zorg. Daarom passen we een uitgebreid beschermingsbeleid toe. Hoe dit werkt, lees je hier.