Welkom in het Kinderdiabetescentrum

kinderdiabetes intro 

 

Het Kinderdiabetescentrum biedt kinderen en jongeren met diabetes mellitus van 0 tot 18 jaar de nodige zorg, behandeling en advies, 24 uur per dag, alle dagen van het jaar.

 

Kinderen en jongeren met diabetes mellitus hebben een specifieke behandeling en begeleiding nodig. Net zoals hun ouders trouwens. Zij doorlopen verschillende ontwikkelings- en levensfasen en in al die fasen is een goede controle van de ziekte heel belangrijk.

 

Het kinderdiabetesteam streeft naar een optimale behandeling van kinderen en adolescenten met diabetes in hun leefomgeving. De behandeling heeft als doel het bekomen van een goede metabole instelling, een goede kwaliteit van leven, nu en in de toekomst, en het voorkomen of uitstellen van verwikkelingen.

 

Het Kinderdiabetescentrum van het Jessa Ziekenhuis is erkend door het RIZIV als een geconventioneerd centrum voor Kinderen en Adolescenten met diabetes mellitus.

 

Mededeling Covid-19:

Zo lang als nodig, zal het Jessa Ziekenhuis coronapatiënten opvangen. Deze bijzondere omstandigheden houden ook in dat de dagelijkse werking voor de verschillende specialismen zal veranderen. Hierin volgen we steeds de laatste richtlijnen van de overheid. Maar van één ding kan je zeker zijn: onze missie blijft dezelfde. Elke patiënt verdient namelijk kwalitatieve en veilige zorg. Daarom passen we een uitgebreid beschermingsbeleid toe. Hoe dit werkt, lees je hier.