IN DE KIJKER

Kimberly Jaemers van Ham wint LANSINOH AFKOLFAPPARAAT

ILKE ROSVELDS WINNAAR VAN TIET-A-TETE WOORDZOEKER

MAATREGELEN COVID-19

20211018_afb_LASINSOH_afkolfapparaat

20211018_afb_Tiet à tete

20200319_Afb_Corona

 

Firma Lansinoh schonk een elektrisch afkolfapparaat aan de kraamafdeling van het Jessa ziekenhuis. Het is een heel praktisch toestel, een dubbele kolf met toebehoren verpakt in een isothermische zak. Tijdens de week van de borstvoeding in oktober mochten we deze handige thuiskolf uitloten onder de mama's die toen bevallen zijn. Een onschuldige hand duidde Kimberly Jaemers van Ham aan als de gelukkige winnaar. Op 14/10/21 overhandigde lactatiekundige Kristel, voorzitter van onze werkgroep borstvoeding, het geschenk aan mama Kimberly. Het was voor dochter Enora het allereerste uitstapje. 

 

Sinds augustus krijgt elke bevallen mama onze borstvoedingskrant Tiet-à-Tête. Hierin staat ook een spelletje, een woordzoeker. Met de uitslag hiervan maakt het jonge gezin kans op een kinderboek. 

Winnaar voor de maand augustus is Ilke Rosveld. Papa maakte de mooie foto met dochter Emily en trouwe viervoeter Skye.


Zolang de pandemie duurt, zal het Jessa Ziekenhuis coronapatiënten opvangen. Deze bijzondere omstandigheden houden ook in dat de dagelijkse werking voor de verschillende specialismen zal veranderen. Hoe verloopt alles voor de kraamafdeling? Dat verneem je hier.
     

NIPT

INFOSESSIES

 
NIPT jessa-bevallingsbad  

 

Je bent zwanger en hebt heel wat vragen… bijvoorbeeld over de mogelijkheden van de NIPT (Niet-Invasieve Prenatale Test). Lees hier meer voor bijkomende info.

 

Omwille van de stijgende coronacijfers worden alle live infosessies opnieuw opgeschort.

 

Voor meer informatie over de live sessies, klik hier. Je kan ook steeds je bijkomende vragen stellen over de infosessies of filmpjes via een videoconsultatie met de vroedvrouw. Contacteer onze afspraakbalie op 011 33 55 77 voor het inboeken van deze videoconsultatie. 

 

 

 

ONZE KRAAMAFDELING

ONZE VISIE

ALLES OVER JE BEVALLING

CONTACTEER ONS

wordcloud_kraam_V1 jessa_Sal_118_home Jessa-geboorte-baby

 

Jessa engageert zich voor alle aanstaande ouders zonder onderscheid in etniciteit of cultuur. Ook bieden we specifieke aandacht en ondersteuning voor kwetsbare gezinnen. Onze kraamafdeling is 24/24u bereikbaar, 7 dagen op 7, zowel fysiek als telefonisch.

 

Meer weten over onze visie? klik hier.

 

Hoe je bevalling verloopt, kan niemand voorspellen. Want elke vrouw reageert anders en je bent als het ware overgeleverd aan je eigen lichaam. De geboorte is een natuurlijk en zelfregelend proces en tegelijk ook het meest magische moment waar je negen maanden naartoe hebt geleefd. Als mama is het vooral belangrijk om in jezelf te geloven. Je kan het wel!

 

Voor je bevalling

Je bevalling

Na je bevalling

Heb je nog vragen? Aarzel niet en contacteer ons!

 

Onze gynaecologen

Onze afdelingen

 

Indien je vragen hebt i.v.m. de kostprijs van je opname op de kraamafdeling, kan je een kijkje nemen in de rubriek kostprijs, telefoneren naar de prijslijn (011 33 58 20) of een mail sturen naar ....

 

 

 

 

OVERIG

UIT HET LEVEN GEGREPEN

jessa_Sal_177_home

EVI, KERSVERSE MAMA

Bedankt voor de onmisbare steun en goede raad. Zelfs wanneer we voor de ontelbaarste keer op het belletje duwden om weer eens vragen te stellen over borstvoeding! Dankzij jullie hebben we ons zoontje de allerbeste start kunnen geven die we ons konden wensen. Merci!

 

Meer getuigenissen lezen? Klik hier.