Mededeling Covid-19:

Zo lang als nodig, zal het Jessa Ziekenhuis coronapatiënten opvangen. Deze bijzondere omstandigheden houden ook in dat de dagelijkse werking voor de verschillende specialismen zal veranderen. Hierin volgen we steeds de laatste richtlijnen van de overheid. Maar van één ding kan je zeker zijn: onze missie blijft dezelfde. Elke patiënt verdient namelijk kwalitatieve en veilige zorg. Daarom passen we een uitgebreid beschermingsbeleid toe. Hoe dit werkt, lees je hier.

 

Nucleaire geneeskunde helpt bij diagnosestelling of het opvolgen van behandelingen door middel van een isotopenonderzoek of een scintigrafie. Hiervoor wordt een zeer kleine onschadelijke hoeveelheid radioactieve stof of tracer toegediend. Deze tracers laten toe om de werking van een orgaan of weefsel in het lichaam te meten of in beeld te brengen.

 

Soms is het aangewezen de scintigrafie te combineren met een CT-onderzoek, men spreekt dan van SPECT-CT of PET-CT. Hiervoor beschikken wij over hoogtechnologische apparaten en onderzoeksmethoden.

 

Wij zijn een team van deskundigen die tijd nemen voor jou. Heb je dus vragen die niet op deze website aan bod komen, aarzel zeker niet en contacteer ons.

 

Scanner