Welkom op de deelwebsite stoma- en incontinentiezorg

Jaarlijks worden er in België honderden personen geopereerd voor de aanleg van een stoma. Deze stoma wordt definitief of tijdelijk aangelegd. Voor velen is deze operatie van vitaal belang. Voor anderen daarentegen is het de oplossing voor langdurige ziekteprocessen in het darmstelsel, die het natuurlijk functioneren ervan kunnen verhinderen en verstoren. Welke ook de reden van jouw ingreep is, iedereen die een stoma moet krijgen, heeft hierover veel vragen. Aan de hand van deze website trachten we op een deel van je vragen een antwoord te geven.


Als de aanleg van een stoma voor jou in het kader van je behandeling nodig is, bespreekt de chirurg met jou de diverse behandelmogelijkheden en het verdere zorgverloop. Na het contact met jouw chirurg word je naar de stoma- en incontinentieraadpleging verwezen. Daar geeft een stomaverpleegkundige bijkomende uitleg over de verzorgingsaspecten en aandachtspunten inzake leefstijl in het kader van de geplande ingreep. Ook met vragen rond jouw beleving van de ingreep kan je hier terecht. Als je dat wenst, regelen we voor jou een contact met een lotgenoot in het ziekenhuis of thuis.

 

Indien je na het lezen van de informatie op deze site nog vragen hebt, neem dan gerust contact op met onze stomaverpleegkundigen.

 

Mededeling Covid-19:

Zo lang als nodig, zal het Jessa Ziekenhuis coronapatiënten opvangen. Deze bijzondere omstandigheden houden ook in dat de dagelijkse werking voor de verschillende specialismen zal veranderen. Hierin volgen we steeds de laatste richtlijnen van de overheid. Maar van één ding kan je zeker zijn: onze missie blijft dezelfde. Elke patiënt verdient namelijk kwalitatieve en veilige zorg. Daarom passen we een uitgebreid beschermingsbeleid toe. Hoe dit werkt, lees je hier.